27 Apr 2014

Immejurkie. DiscriProofJurkie.


Voicemail. Hm, onbekend nummer. In perfect Marokkaans-Nederlands: “Gggoedemiddag mufrou ik moet inboergeringscoersoes doen moet brief schrijfe u schrijf mooi brief voor mij want moet inboergering eindexaam doen u op internet bent vrouw koent mooi brief schrijve dankoewel mevrou.” Wat doe je? 
1. Dat doe ik niet, hij moet zelf die brief maar schrijven, anders is het fraude.
2. Kan nooit kloppen, want als hij geen nederlands kan, hoe heeft hij onze site dan gevonden? Dan is hij ook wel slim genoeg om zelf die brief te schrijven.
3. Jaja en dan zeker naar kantoor laten komen- mooi niet.
4. Ach ja laat ik die beste inboergeraar maar helpen, want hij doet zo zijn best.
Kortom: vooroordelen. Terugbellen dan maar? Het is toch niet die ene kerel uit m’n netwerk die me er fantastisch in laat tuinen?
Gaat de telefoon weer. Zelfde nummer.
In perfect Hollands-Nederlands: “Hoi Mariette, met P., wat heb je met Mo gedaan? Enne, kun jij misschien knappe tekst voor m’n site verzorgen?”. Tuurlijk. ’t Is gewoon een zakenrelatie die even wilde testen of ik discri-proof ben. Ai.

Mail bij nieuw jurkie