5 Oct 2014

Immejurkie’s lijstjes

Lijstjes maken, plannen, agenda’s invullen. Heerlijk. Heb je echt het gevoel dat je goed bezig bent. Je doet zo ongeveer niks, maar het voelt zo goed. En, toegegeven, lijstjes zijn ook handig. Je zet de boel op een rijtje, mag digitaal via basecamp of een andere online project planner en je hebt alles onder controle. Daar had ik vandaag ook zin in, maar niemand wou met me plannen.
Google Analytics dan maar, altijd leuk om statistieken, grafieken, pie-charts en site visitor behavior te bekijken. Immejurkie had lekkere statistieken in september. Komt-ie:
Lezers uit 10 landen,  hier: Italie, Griekenland, Spanje, Seychellen, Frankrijk – zijn we soms met zijn allen op vakantie, lieve lezers? En jullie houden van politiek, Immejurkie en de Mooizeggers tikte een derde van de pageviews naar binnen. Op de voet gevolgd door Immejurkie heeft wat uit te leggen – ook bijna een derde van de pageviews. Veel lezers dachten waarschijnlijk: nou komt ‘t, nu gaat ze ons vertellen waar dat Mooizeggers op sloeg. Uitleg kwam ook , maar dan anders.
Zorgjurkie’s Regie kreeg vooral op twitter reacties, zelfs twee identieke, letterlijk identieke, van een tweetal politici, die uitlegden dat Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen graag zelf willen beslissen. Joh.
Een ander veelgelezen jurkie, op de 4e plaats van september, was Immejurkie pleurt wat op de site. Foei toch lezers, zijn jullie zo dol op rossen, rammen, jekkeren, pleuren, stampen? Snap ik wel hoor, daarom mag het ook op Casual Friday.
Evenveel lezers kreeg Immejurkie doet Pittig, over het woord Pittig. Pittig was een half jaar geleden in bij kinderen die ik ken en heeft nu dus het vocabulaire van politici bereikt.
De rest van de pageviews van september was gelijk verdeeld over een paar gouwe ouwe jurkies die ik af en toe vooraan hang.  Oja nog een statistiekje: 80% leest de Immejurkie’s op een mobile device. Waarvan dan weer eenderde op een iPad en eenderde op een iPhone. De Apple users blijven ook het langst op de site, per keer.
Lezers, bedankt, hou vol! Ik wacht alleen nog op die euro’s van Taaljurkie. Deze column kost een euro. Over dat immejurkie’s vaak een glimlach opleveren, lezers daarmee gezond houden, ziektekostenpremie daardoor omlaag kan en dat ik daar dus graag iets van terugzie. Een euro ofzo. Dat kan ik dan aan mijn lijstje van lijstjes toevoegen. Alvast bedankt!


Mail bij nieuw jurkie