30 Jun 2014

Wereldkampioen in 5 eenvoudige stappen


Sorry dat ik er zo laat mee kom, zo halverwege het WK, maar wie weet heb je er nog wat aan. Anders volg je de 5 eenvoudige stappen voor het volgende WK.
Eerdere 5 stappenplannen hielpen je om Miljonair, Olympisch Kampioen Turnen of Columnist te worden.
Nu dan dus Wereldkampioen in 5 stappen. De meeste mannen weten precies hoe dat moet en maken dat de hele dag wereldkundig. De meeste vrouwen zijn nog nooit op het idee gekomen dat de WK Titel ├╝berhaupt een doel kan zijn.
Voor iedereen die ook de koning en de koningin in de kleedkamer wil, schrijf ik deze ImmeWKJurkie.

1. Begin met trainen als je 4 bent, doe alle clinics, techniektrainingen en zomerkampen die er bestaan. In de wijde omtrek. Je ouders tuffen er wel met je naar toe. Kun je alvast wennen aan al dat reizen naar Manchester, Barcelona, M├╝nchen.
2. Combineer Ego (eeegoooo!) met Teamspirit. Een Ego (eeegoooo!) gaat in zijn eentje op het doel af en scoort. Of niet. Het ergste is als ze eeeegooooo tegen je roepen. Foute boel. Plak er flink wat Teamgebeuren aan vast.
3. Zorg dat je alle, werkelijk alle, Best Goals Ever kijkt en doe ze na in de tuin of op het plaatselijke veldje of pleintje. Tot diep in de nacht.
4. Maak een analyse van de jeugdclubs waar de huidige voetbalhelden ooit speelden. Check of ze friet of appels na de wedstrijd kregen. Ik weet niet zeker welke de beste is, maar bij ons kregen ze altijd friet en goed dat ze waren. We zijn zelfs NK BeachSoccer geweest. Toch die friet.
5. Zorg dat je altijd een lekker wijf naast je hebt (don’t call me, zie immejurkie 1), dat dol is op voetbal, scoren, commentaar leveren en liefst ook nog op jou. Voor de vrouwelijke voetballers: kanjou ’t schelen wie er langs de lijn staat te tetteren, wat jij denkt is volgens mij dit: nu even niet ik ben eindelijk even iets voor mezelf aan ’t doen, halllooooh ik cijfer mezelf al jaren weg mag ik ook even happinezzz jaaah en als je toch naar de stad gaat neem dan nog even kaas mee want die is op en doe meteen de was in de droger als je thuiskomt ja jeeeeeetje moet ik alles 3x zeggen? Zo word ik nooit WK voetballen.

En zo is het helaas maar al te vaak. Mannen gaan voetballen. Vrouwen ook, maar die regelen ook nog die kaas, de droger, de schoolboeken en die 1000 andere dingen. Vrouwen hebben niet eens de tijd om WK in iets te worden. Behalve dan WK multitasken.

Dat is het! De volgende 5 Eenvoudige Stappen gaat over: “Hoe word ik van Multi-Tasker ein-de-lijk eens Single-Tasker”. Je verdient het, gek word je toch van alles wat je nog moet doen? Zijn we nog door ook met dat voetbal, hop, daar gaat weer een paar uur kijktijd, boodschappen voor bij de kwartfinale en naar de winkels voor iets oranjes en hebben we nog koelelementen voor op vakantie?

Ik zal niet te lang wachten met De 5 Eenvoudige Stappen Van Multi-naar-Single-Tasker.
Je bent er aan toe.

Mail bij nieuw jurkie