29 Aug 2014

Immejurkie verstopt chocola, snoep en koekjes


Als je kinderen wat groter zijn, kun je er niet meer op vertrouwen dat de chocola die je gisteren kocht, er vandaag nog is. Of de koekjes, zwart-wit knotsen of de snoepjes. Het helpt niet om chocola met nootjes te kopen, je vindt dan gewoon de afgesabbelde nootjes in de kast. Ik heb allerlei goeie verstopplekken gehad. De meesten bleven een week of twee onopgemerkt. Op dit moment heb ik een hele goeie, waar ze niet achter gaan komen.

 Voor wie door z’n verstopplekken heen is, heb ik een paar tips:
1. papieren zakje van de apotheek (uitzonderlijk goed)
2. leeg doosje maandverband (tricky, maar gaat wel even goed)
3. pan die je nooit gebruikt
4. naaidoos (die je nl sowieso nooit gebruikt)
5. sokkenmandje of vergelijkbaar mandje (werkt niet zodra ze jouw maat krijgen)

 Ik heb er een paar mensen over gesproken. Elk huis heeft zo z’n fantastische geheime verstopplekken. Waar verstoppen jullie je chocola, koekjes, snoep?

27 Aug 2014

CrowdJurkie

Immejurkie is 1 jaar. Om het te vieren, mogen lezers een verzoek voor een onderwerp indienen.
Dat blijkt nogal lastig te zijn.
Ik weet zelf eigenlijk ook nooit van te voren waar een immejurkie over zal gaan of hoe ze afloopt. Dan is het voor de lezer wrs ook pittig. Ineens snapte ik het: we schrijven een CrowdJurkie. Ik maak een beginnetje, jullie verzinnen er iets bij, ik verzin verder etc. En voila, je hebt een CrowdJurkie.
We bouwen het langzaam op, ik laat gewoon steeds meer woorden weg. Als het eerste deel af is, schrijf ik de volgende paar zinnetjes, dan jullie, dan ik, dan jullie.


Hoe doe je dat
1. Kopieer de eerste regels van CrowdJurkie 1. in een word-doc
2. Vul in en vul aan
3. Stuur het naar me toe: als fb comment, via reactieformuliertje onderaan deze immejurkie of direct via de mail (mariette@robijn.nl)

CrowdJurkie deel 1.
Een vrolijk, alledaags woord met een vriendelijke klank. Meestal zijn ze zelf ook vrolijk, in ieder geval niet gemeen of achterop-nrc-azijnerig. Immejurkie zou wat mij betreft best een keer ....... mogen ...... want..... . Toch snap ik niet dat ...... ze ........ terwijl ....... Maar ja, je zult maar .... ..... dan ..... Ik ...... feestjurkie.....net als.........jurkie...

Mail bij nieuw jurkie