8 May 2015

GastJurkie

Deze ImmeJurkie is door een gastschrijver geschreven.

Kwam zomaar binnengewapperd.

Jurkie. Een vrolijk, alledaags woord met een vriendelijke klank. Meestal zijn ze zelf ook vrolijk, in ieder geval niet gemeen of achterop-nrc-azijnerig.

Immejurkie zou wat mij betreft een variant mogen hebben, bijvoorbeeld Immesas of Immehum, Immezelf want Immejurkie impliceert op voorhand dat ’t allemaal om een jurk gaat. Vandaag was ik behoorlijk Immezelf. En zeker niet Immehum. Soms word je toch een beetje moe van het altijd maar positief willen zijn en vooral ook moeten zijn. Anders schijn je ’t niet te redden. Daar draait ’t om. Ik draai ’t liever om. Waarom niet gewoon Immezelf zijn terwijl anderen lekker doorleven met hun eigen leven. Laat mij maar dobberen. Ik red me wel. En wat als ik me niet red? Don’t worry, er zijn altijd vrienden die willen luisteren naar je of je verdriet willen delen. Alleen daarna, ja daarna…. Dan moet je er zelf weer mee dealen. Een Dealjurkie. Zou dat iets zijn. Die trek je aan en de ballast valt van je af. Problem solved. Je geeft ’t gewoon aan iemand anders die zich wel kan redden, denk je. Ik heb liever een oprecht Deeljurkie, toch weer een jurkie. Zo een dat met wie je dat wilt, je verdriet kunt delen, maar dat ’t dan weer niet met iemand anders word gedeeld. Dat je dat weet. Daar word ik dan weer vrolijk van.

Dank je wel, gastschrijver.

Mail bij nieuw jurkie